Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

irfan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

bintang

~~i follo uu~~

Jumaat, 25 November 2011

~~Selamat Pagi Cekgu~~

Salam


Murid Sekolah :  Selamat Pagi Cekgu!!!!-----> VERSI UPIN DAN IPIN

Cekgu  : Selamat Pagi Murid2....Kerja sekolah sumer da siap ke belum???
nota yang cekgu bagi semalam da siap hafal ke x??

Murid Sekolah : haaaa??!!! (terngaga)
xde bagi nota pun...xde suh hafal pun...


muehehehehhe...sekadar selingan untuk tuan/puan pagi ni...cerita main cekgu2 versi anakanda ai...:)


mane tugasan yang cekgu suh siapkan semalam tu??



 Ya Allah....belum siap??awak buat aper kat uma??
serius cekgunyer...sampai tutup2 mata...




haaaa...cekgu da panas hati...tu....
alamak...cekgu kantoi kat CCTV menggunakan kekerasan kepada students.....
abeslah kene tindakan tatatertib...:))



DONE...ADIOS...AMIGOS...



 

Khamis, 24 November 2011

~~uT..uT~~

Salam...


Perkataan untuk hari ini...UT..UT!!
yes...

nak taw aper bendenya tu??
perfume lar.....ekceli boleh saje c umairah  ni sebut perfume tu..tapi ntahlah...mulut die ni lembut jek nk panggil ut..ut....

:))



ut..ut..ni bukan die sorang pakai...habis sumer bear pun die semburkan...


:))


 alhamdulillah...besar uda anak dara ai ni...



DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

~~Sejarah Mungkin Berulang~~

Salam



Ini bukan bait2 lagu daripada kumpulan New Boys yer...ini memang betul kejadian sama berulang kembali....

mueheheheh...cite ape yer kengkawan yang seronok sangat tuu...
haaa...jangan xtaw...ape lagi..cite pasal ECONBEN la....muahahahahha....


semalam sebelum umairah mandi die kata nk tgk pic die dlm enpon mama....so..kami pon godek2 la....agak2 da bosan g2...die sebut la semula nk tgk econben tu...haaa.....nak naya...sebelum ceramah agama umairah bertambah panjang dan suaranya semakin nyaring..baik ai angkat bawa g toilet....jom kita mandi!!!


muehehhehe...

sejarah mungkin berulang sungguh!!!



DONE...ADIOS...AMIGOS...

 

Rabu, 23 November 2011

~~Sayangkan Anak Tangan2kan...Sayangkan Isteri Tinggal2kan~~

Salam



Betul kew peribahasa kat atas tu??masih logik ke untuk zaman moden skrg ni??
pendapat ai...ayat first tu ok...tp ayat last tu mcm xsesuai...muehehehhe...iyerla..banyak bende buruk da berlaku....bukan nk salahkan sang isteri semata2...laki pun sama....
:))
well..situasi ai berbeza pula...slalu kene tinggal ngan laki atas urusan kerja...huwargghhhh....ai rasa laki ai pun xsuke sebenarnya nk tinggalkan ai...hehehehe..tp sebenarnya ai ingat die lagi susah nk tinggalkan anak dara die yang sorang tu....


sebab kat uma skrg ni..anak die pun same...setiap minit....setiap jam....asik tanya baba die nk balik jap lagi kan....baba die tgh mandi kan...baba die ini..baba itu....calling2...siap 3g..macam kekasih gelapku pulak...naik pening mak melayan kamu umairah....seb bek sorang..kalu ada 2..mati kutu mama sayang.....
ekceli hubungan suami isteri ada kalanya kita nak juga waktu2 terluang nutuk diri sendiri kan??same thing goes 2 me....sumtimes ai nak juga waktu bersendirian tp xlama la..dalam 30 minit kew...muehehehhe...tujuan nyer???mandi ke??g toilet kew??:PP


wahahahha...ai heran taw..ai kalu laki ada kat uma...ai macam xsebulu jek....haish...jap2 ai ajak die gaduh2 ayam...ai mmg xreti nk duduk diam la...ade jek niat jahat ai kat dier...:))
skrg ni bile die da xda kat uma..huwarghhh...ai rasa kehilangan...darling...ai rindu ngn uuu...plz....baliklah...:((
mulalah episod romantika ai yang terlebih sudey bile time oncall ke...xcukup call..meseg bertubi2 ai hantar...:)
tapi ai bukan kategori gila bayang hokey!!


hehehe...sekian saja edisi luahan perasaan seorang ibu terlampau
:)
DONE...ADIOS...AMIGOS



Selasa, 22 November 2011

~~Alahai Anak Mama~~

Salam



hulamak...1st of all tahniah kepada pasukan MALAYSIA diatas kejayaan menumpaskan Garuda Indonesia semalam....
:))...bangganyer...pasti ramai lagi di luar sana cukup bangga juga dengan pencapaian player Malaysia kan....dah...off topic abt bola...
:))



Malam semalam sedang kami 3 beranak melayan cite kat tv...rasanya cite CSI kot....tup2..umairah datang dekat kata nk tgk ECONBEN
serius...econben...masalahnya ai xtaw econben tu ape bende??muehehhe..berikut perbualan kami 2 beranak...

mama  :  ECONBEN?? !@#$%^&* (macam xpenah dengar sblm ni---> cakap dlm hati)

ella : haaa laa...econben mama..ella mau tgk econben...
mama : ok2..nnt mama cari...die ni apa dik??gambar ka??lagu ka??katun ka??

ella : bukan...dia econben la....(dengan nada bersungguh sambil suara serak2 ckit bila kita xpaham ape die nk sampaikan)
mama : ok2...bagi mama hint....die ni ada d mana??tempat yang slalu ella g main car??

 ella : d enpon mama....---> tergedek2 die berlari amik tepon ai....sambil tunjuk mende alah tu ade kat sana)

mama : ai pun godek2 la kat enpon...kot2 la tekaan ai betul..ai buka utube...bg die tgk lagu2 kanak2 kat sana....abih sumer lagu yang slalu die dengar ai pasangkan...tp masih juga xmenepati citarasa die tu haih!!

ella : mengamuk...menangis....


mama : ai xtaw nk buat cemana.....ai pujuk dgn bende lain..tp bile da reda..masih juga die nk econben tu....haaa...sampai ke sudah ai xtaw econben tu aper...



umairah....umairah....


DONE...ADIOS...AMIGOS...




 

Khamis, 17 November 2011

~~Sorry Sayang~~

Salam

Dear Umairah,
Sorry semalam mama marah kamu...bukan mama marah betul pun..mama act jek sebenarnye...dlm hati mama xde benda pun sayang....nk jek2 kamu jek sebenarnya...tp nmpknya xmakan saman so terpaksalah mama marah betul2...:)


mama seronok tengok kamu pujuk rayu mama..hehehe..so sweet...datang dekat2 kat mama....pagang2 tangan mama...comolot ngan mama..alahai....bijaknya anak mama bab2 memujuk ni...btw...baba pun xreti nak pujuk kalu mama merajuk ngan die sayang...
so sweet anak mama ni...mama xnk bagi muka memula..nk tgk sejauh mana umairah nk pujuk mama....but then...mama so lucky  2 have u dear....i luv u soo much!!!well mama pun xsedar sayang...pesallah mama sangat mooody sejak 2 menjak ni....huh...mama xsuke perasaan ni...mama benci...mama kesian tgk kamu..agaknya angin bulan mengambang mama da nk datang kot...:))


sumtimes stress juga penyumbang kepada masalah seperti ini...syukur alhamdulillah aku masih punya suami yang memahami dan penyabar serta punya umairah yang bijak memainkan peranan menyejukkan hati mama..

alhamdulillah atas kurniaanmu Ya Allah



Ya Allah..ampunkanlah dosa2 ku Ya Allah, berkatilah kehidupan cahaya mata ku ini di dunia mahupun di akhirat kelak....semoga die menjadi anak yang solehah dan berbakti kepada kedua orang tuanya...




DONE...ADIOS...AMIGOS...




Isnin, 14 November 2011

~~Transformasi Sikecik~~

Salam


Buat tatapan anak mama Qistina Humairah...


10 jam selepas kita bertarung nyawa



masa majlis cukur jambul tp mcm xde jambul jek!!pipi tembam jek yang ade!!




1st time outing ngan mama n baba



ur 1st laugh




6 months...

1 tahun sudeyy!!!


18 months....


now!!



pic masa raya...



semoga anak mama membesar sebagai juara!!:))
mama harap kita akan kekal sebagai best fren my dear!
sayang umairah banyak2..mmuahahah!!!

Jumaat, 11 November 2011

~~Eleven..Eleven..Eleven~~

Salam...


Eleven..eleven..eleven...
11.11.11


orang kata tarikh ni chanteq??ye kew cantik??
ai tgk biasa jek...mueheheh...---> nada egois!!


tahniah pada yang menikah pada hari ini..semoga dipanjangkan jodah kalian hingga hujung nyawa....buat member2 yang sambut bufday hari ni...selamat hari lahir....semoga diberkati oleh-Nya
n untuk BFF ai...congrates....die nk bertunang esok hari...
mudah2an dipermudahkan segala urusan kamu!


dan untuk umairah....anak mama yang pintar semakin bijak bercakap...setiap hari bile ai balik keje...ade saja yang die nk ceritakan..muehehehe....dan ai perasan skunk ni die mcm over manja lak...aiyak...susah la nk + adik baru ni..mueheheh....xda kaitan!!!:P



DONE..ADIOS...AMIGOS


 

Khamis, 10 November 2011

~~Semalam~~

Salam


Petang semalam weols g uma mak abah ai...bukan jauh pun uma dekat jek..
weols g ade hajat..:) nk g amik tv dlm bilik ai dulu..import bawa balik uma sendiri...muehehhe....senang sikit kalu nk nengok tv..sebab kalu idak umairah asik nk nengok baby tv...xpun...asik nk dengar lagu o cd upin ipin....

kalu sebelum ni weols pasangkan projector jek...suluhkan kat dinding haa..mcm ni
'
'
'
'
'
'
'
'
'
v





enjoy la budak tu..mueheheh..kalu tanya pun die akan kata dinding tu tv die..:)

kadang2 ade masa juga die buat perangai...kalu xbuat perangai bukan oranglah namenyer ye dak??kalu xnk yang banyak peel..baik bela anak patung..:P


abah sebenarnya da bersara dan2 mase bornday die hari tu..alhamdulillah duit pencen pun da kuar....so sembang2 kosong ngn abah..ai bg taw...xyahlah nk tambahkan perabot kat uma ni..buat payah nk kemas jek pun..bukan ade sape2 nk tolong kemaskan...(*_*)

ai tambah lg...kalu abah nk..kita luaskan jek ruang tamu ni sikit...sekali abah smesh kat ai....nk buat aper besarkan uma...lagi sedih...xde sape2 nk duduk nnt...tinggal mak ngn abah jek sini...sumer anak2 abah da ade uma sendiri...*weng**

ai diam xterkate...


DONE...ADIOS...AMIGOS

 

Rabu, 9 November 2011

~~Us..Jalan2 Cari Makan~~

Salam...


We olss...cuti hari raya aidil adha g jalan2 cari pasal sambil2 cari makan...
:)






 *close up*



 *budak ni belum besar da berjerawat*


DONE...ADIOS...AMIGOS...




~~Sedih Aku Pedih~~

Salam


Blogwalking ke blog kawan2...dan ai terhenti sejenak untuk khatamkan 1 blog seorang rakan...yang ai rasanya..kisahnya amat perit...
sesungguhnya...dalam pada kita susah...masih ramai lagi mereka2 yang lebih susah dan memerlukan bantuan...


renung2kan dan selamat beramal....mungkin waktu kita belum tiba untuk diuji Allah dengan ujian sebegitu...


DONE...ADIOS...AMIGOS...



Rabu, 2 November 2011

Selasa, 1 November 2011

~~Juz Acting~~

Salam


Lamanya xbersiaran..huhuhu...windunyer!!!
btw sedikit masa dulu..ai mcm bz ckit lar..muehehehhe....poyos x ai!!:))


ekceli ai demam teruk la...adelar dlm 2 minggu mcm tu....sakit perut...batuk...demam....da telan 2 papan antibiotik pun...same juga...alahai!!!2 kali dpt mc doc...muehehehhe...tang mc tu ai like!!!
sebab ai buler membongkangkan diri atas katil..jadi penyu!!!


last week juga ai membzkan diri ngn wedding my husband's kazen....penat badan n ngantuk xabis lagi ni...huhuh...sakit belakang oi!!!opismate siap kate..ade saka kat rusuk ai...cisss!!!pepandai jek ko ae!!!suke suki jek...
ok la tu..uda2 cerita pasal ai...moh kite cite pasal umairah pula...


kejadian ni semalam...sedang die leka nengok baby tv..ai sesaja g tukar channel...mueheheh....ai slalu jek berbalah ngn die ni..time ai nk tgk cite Soffiya...die sah2 la ngamuk....ai buat dunno jek...pujuk2 die xlayan...so ai amik kamera...g try amik pic die...mueheheh...


dasar berlakon!!!

ahahahha....ai suh die nangis kuat ag time ni!!!



 xde air mata la sayang oit!!


  penuh perasaan
muahahahahha....

 DONE...ADIOS...AMIGOS