Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

irfan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

bintang

~~i follo uu~~

Rabu, 12 Disember 2012

~~Twelve...Twelve...Twelve~~

Salam


What So Special for today??kat tuiter...kat facebook..kat instagram semua dok pakat post pasal 12.12.12....trending uols...


pada ai apa yang soo special pasal tarikh hari ni selain ianya cantik...adelar...my bam bam cet da pandai bertiarap tanpa bantuan ai secara rasminya...weewuuu!!!tahniah adik irfan!!


ingat lagi pagi tadi tengah mama dia siap2 nak g opis..sedang ai calit eye liner...ai terperasan..awat irfan da diam jek..xdgr suara pun...sekali ai turn back...huk aloh....anak ai da siap tiarap dengan muka happy kadar paling tinngi punyaaa...!!!


muahahahhaha....


congrates irfan syahmi!!weols love you!!


 yesterday punya pic...bosan menunggu turn ye dik!!




i think my dad is BATMAN~~> Irfan

4 months - 6.2 kg
                      - 60 cm


we have a same eyes..nose n mouth right??which is means he's MINE


P/S : Sorry kakak...sekarang ni irfan konker diary maya mama sekejap :-)


DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Selasa, 4 Disember 2012

~~Kelebihan VS Kekurangan~~

Salam


Firman Allah SWT




Sesungguhnya manusia itu dijadikan Allah Subhanahu Wataala dengan sebaik-baik kejadian. Sebagaimana firman-Nya dalam Surah At Tiin ayat 4 tafsirnya :



"Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya".

Itulah di antara nikmat-nikmat kurniaan Allah Subhanahu Wataala kepada umat manusia yang hendaknya disyukuri dan dipelihara. Akan tetapi berapa banyakkah hambanya yang bersyukur dan berterima kasih terhadap nikmat yang telah dikurniakan Allah itu?. Kerana kita dapati ada sebilangan orang yang sanggup mengingkari nikmat Allah dengan melakukan kejahatan dan kemungkaran di muka bumi ini sedangkan tujuan Allah Subhanahu Wataala mencipta manusia adalah sebagai khalifah yang memakmurkan bumi dengan kebaikan dan ketaatan.


Sesungguhnya mensyukuri nikmat Allah itu adalah bukan merupakan perkara yang susah, sebenarnya ianya mudah untuk dilakukan. Dan Islam sendiri mengajarkan umatnya untuk bersyukur dengan berzikir dan bertahmid kepadanya, ataupun dengan mengerjakan sujud syukur pada bila-bila masa. Di samping itu, syukur boleh diterjemahkan dengan cara melakukan melalui kepatuhan dan ketaatan kita dalam melaksanakan perintah-perintah Allah dan menjauhi larangan-larangannya.


Aku bersyukur Ya Allah atas ujian Mu. Sesungguhnya ianya bukanlah satu kekurangan sebaliknya aku melihat ia sebagai satu kelebihan yang tiada pada orang lain.Ini adalah kekuatan aku untuk meneruskan hari-hari mendatang.


si cantik manis kesayangan mama!!




dan ini pula kelebihan mama yang tiada tolok bandingnya...

 
si comel yang pipi seakan kuih apam polka dot :-)


Memang menjadi sikap manusia yang mudah lupa daratan apabila diberi nikmat . Sebaliknya mereka menjadi berputus asa dan kecewa apabila nikmat itu ditarik oleh Allah s.w.t. Mereka tidak berfikir semua pemberian dan kehilangan nikmat itu adalah ujian daripada Allah.Namun akan kupastikan Ya Allah selagi nyawa dikandung badan tidak akan aku menyerah dan berputus asa dalam setiap kejadian.  Aku hanya mampu merancang untuk masa depan akan tetapi perancangan Mu jua yang terbaik.


Sujud syukur Ya Allah kerana aku sudah punya sepasang permata.  Harapan ku biarlah permata ini terus bersinar seindah sinaran pelangi Mu!!




DONE...ADIOS...AMIGOS...

Isnin, 26 November 2012

~~Cerita Kami~~

Salam


Tulisan ini buat tatapan anak-anak mama...mungkin satu hari nanti mama tidak punya kesempatan untuk bercerita.Mama seringkali cakap..Umairah adalah anak yang mama puja2...sampai bila pun mama xpernah berhenti untuk berkata begitu....& irfan adalah anak kesayangan mama!!!


Mama punya pengalaman yang sangat berbeza selama mengandungkan, melahirkan dan membesarkan kamu berdua.Mungkin betul kata orang tua2, berbeza anak lelaki dan perempuan.Mama setuju part tu...Mama tidak punya alahan semasa mengandungkan umairah..sangat teruja dan seronok....mama xpernah skip minum susu...ubat tu memang kekadang skip la...muahahahha...mungkin sebab mama terlupa o memang mama buat2 lupa...

Tapi pengalaman bersama irfan pula buat mama rasa nak pencen awal jek...wakakakka....cepat sangat mama putus asa kan...mama ada alahan..muntah2...n mama xboleh minum susu langsung...dan perkara itu yang mama sangat sesali seumur hidup mama...kalu mama boleh ulang semula saat2 mengandungkan irfan...mama akan paksa juga minum susu..kalu itu yang terbaik buat irfan...


irfan sangat aktif dalam perut mama...termengah2 mama ke hulu hilir...muehehehe...opismate mama kata perut mama besarrr...sumer kata irfan lahir nanti pun besar juga...tapi langit tidak selalu cerah...apabila kandungan mama mencecah 36 minggu...doktor scan n nampak sumting pada kandungan mama....masa tu mama risau tapi mama berharap semoga semuanya baik2 belaka.


Sehari selepas tu, doc refer kes mama pada pakar sakit puan..mama berharap sangat mama yang sakit dan bukan malaikat kecil mama...tapi keputusan meleset.doc kata anak mama yang ada problem..masa tu doc ada terangkan semua pada mama...mungkin irfan tidak sempurna seperti orang lain...atau mungkin irfan tidak punya masa yang panjang bersama mama...mama terima dengan redha semua ketentuan ini...mama tidak menitikkan air mata pun bila mana doc cakap macam tu...

perancangan pihak hospital pakar untuk buat czer keluarkan irfan pada 9 Ogos 2012 tapi perancangan Allah lagi cantik..irfan selamat dilahirkan pada 8 Ogos 2012, 5.08 subuh, hari Rabu...sepanjang tempoh peralihan sebelum masuk dewan bedah..mulut mama terkumat kamit memohon pertolongan Allah..semoga Allah permudahkan perjalanan kita berdua...Alhamdulillah..mama bersyukur kerana mama tidak merasakan sebarang kesakitan masa tu...ubat yang mama minum semua terasa manis..



bila mama sedar..orang pertama mama tengok abah.mama tanya abah...irfan sihat?irfan ok?irfan selamat??dan abah cuma mengangguk2 kepala.6 jam selepas operation mama tidak sedar,mama cuma tidur sepanjang masa sebab kesan ubat bius masih terasa..mama jumpa irfan selepas 2 hari mama lahirkan irfan..itupun selepas irfan keluar dari dewan bedah...detik pertama kali mama tatap wajah irfan sangat menyentuh perasaan mama...mama tidak boleh sentuh irfan...mama teringin sangat mengucup pipi gebu irfan saat ini..

        

mama admit lagi sehari sebelum dibenarkan pulang...hari keempat berpantang mama dibenarkan pulang tapi kepulangan mama tanpa irfan...ifran masih warded at least 2 minggu untuk stand by ubat....sebelum discharge wad..mama pergi melawat irfan..masa ni tangisan mama sukar dikawal....dengan wayar berselirat di kiri dan kanan tangan irfan..tapi yang lebih menyedihkan ifran menyusu dengan bantuan hos.hos yang dimasukkan terus ke dalam perut irfan....meraung2 irfan menangis dan mama faham irfan sakit bila diperlakukan seperti itu...tapi mama cuma boleh melihat tanpa dapat membuat apa2 pun....


seminggu mama ulang alik dari rumah ke hospital untuk breast feeding irfan...heheheh..mama seakan lupa mama baru lepas bersalin...alhamdulillah masa ni abah masih bercuti...kalu tidak memang mama terpaksa drive sendiri sayang...mama macam super Mak kannn!!

setelah 10  hari kita berkampung di hospital..akhirnya...doc benarkan irfan pulang...sebab menurut doc keadaan irfan sangat baik...menyusu dengan baik...bo + pu lawas...menangis ok..bahagiannya mama!!kita berhari raya di rumah....


Mulai detik itu sehingga ke hari ini irfan membesar sebagai seorang juara...irfan berjaya melawan semua kesakitan dan keperitan...sehingga saat mama menulis cerita kita ini..irfan sudah mulai untuk bertiarap...mama sangat bersyukur dengan kehadiran irfan sebagai pelengkap keluarga kita...dari kecil sehingga sekarang  mama tidak pernah merasa susah atau payah membesarkan irfan...Ahmad Irfan Syahmi sememangnya malaikat kecil  yang sempurna  buat mama!!!


 

~~Alhamdulillah~~

Salam



Syukur Ya Allah atas kurniaan-Mu...Kau peliharalah kesihatan anak kecil ini...Jauhkanlah dia dari sebarang penyakit berbahaya...Kau berikanlah kelebihan sepertimana Kau berikan kepada kanak-kanak lain..Semoga dia terus menyinar dan membesar sebagai seorang anak yang berbakti kepada Mu dan kedua orang tuanya...



My Dear Ahmad Irfan Syahmi








DONE...ADIOS...AMIGOS...




  

Isnin, 3 September 2012

~~Alhamdulillah~~

Salam. 

Hari ke 25 berpantang.syukur alhamdulillah segalanya dipermudahkan.  A
i n si kecil sihat.dating terbaru pada 26 September n 6 november.nak taw perkembangan terbaru kena tunggu laporan masa dating nanti la



DONE...ADIOS...AMIGOS

Jumaat, 3 Ogos 2012

~~Hadiah Ne~~

Salam


Nak ucap tq sooo much buat Alif Ismail atas pemberian doodle yang sangat chomel itew.....me likey!!!


TQ...TQ...TQ...





tapi yang ni ai print screen jek..tecik...nak tgk yang besar...kat sini...chomel..(*_*)



DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Selasa, 31 Julai 2012

~~Cerita Tadi~~

Salam


Ini cerita ai g klinik buat check up adik....huhuu....nampaknya semua berjalan dengan lancar...mommy xda sebarang masalah..alhamdulillah..baby pun sihat ok...sangat aktif bergerak ke sana ke mari....hurm...even puasa pun adik sangat kuat....al maklumlah..anak lelaki...tenaganya memang melebihi anak perempuan kan..kan...kan...


next week sebelum warded ada lagi 1 sesi berklinik...walawei malasnya mau pegi berklinik....hurm...tp ape boleh buat...da depa suru...g jek la....bukan buat ape pun...check up adik jek ngan mama...:)


alhamdulillah hari ni mama sangat senang hati...mama pun xtaw sebab apa....mama macam da xteringat akan ape yang doktor tu kata pada mama seminggu yang lepas adik....mama sangat ikhlas dan redha menunggu dan menerima kehadiran adik....hati mama sangat lapang sekarang ni...agaknya Allah da terima doa mama kan??!!mudah2an ..insyALLAH.....semoga semuanya selamat adik...



bos2 mama pun kata mama xmacam orang yang punya masalah...well..well...xkanlah pula mama nak meraung g opis kan adik...xpasal2 orang kata mama giler..ye dak....sakit mental ke hape ka??muehehhehe....

~~orang tengok luaran kita kata kita ni happy, ceria, riang ria hati gumbira...tetapi disebalik setiap senyum dan tawa kita orang xtaw yang kita menyimpan 1001 kedukaan dan kerisauan didalamnya~~


DONE...ADIOS...AMIGOS



Isnin, 30 Julai 2012

~~Titipan Buat Anakanda Kedua~~

Salam


Titipan khas  buat anakanda kedua mama ..ekceli anak teruna mama...:)
3 tahun lepas mama menyambut kelahiran kakak maira dengan perasaan sangat teruja...lama mama tunggu kehadiran penyeri rumah tangga mama ngan abah sayang..tapi tidaklah kata bertahun mama mau tunggu...at least ada waktu-waktu yang mama rasa sangat sunyi sebab tidak kedengaran suara comel kanak-kanak merenggek....hurm..alhamdulillah dengan kelahiran kakak maira...riuh rumah dengan suara pekik jerit tangisan dia sayang...

ini bila mood kakak tengah baik....
 

Syukur ke hadrat Allah...mama punya rezeki untuk hamil sekali lagi....mama pun xsangka akan hamil lagi...tapi mama memang xmerancang pun...kalu cepat rezeki Allah bagi mama terima seadanya...alhamdulillah..seminggu selepas hari lahir kakak maira...mama buat check up sendiri..dan hasilnya positif....mama senyum sampai telinga....btw abah yang paling seronok...abah ulang2 tengok alat penguji kehamilan mama...


Adik dalam kandungan mama sangat aktif....suka bergerak ke sana ke mari..kadang2 mama yang x tahan ikut rentak adik...slalu mama pesan...duduk dalam dendiam....jangan aktif sangat..sian taw dekat mama....mama juga slalu mengadu2 manja ngan kakak maira...hurm...masa tu mulala mulut kakak maira bebel...siap usap2 perut mama...pesan kat adik suh dendiam....kakak maira sayang sama adik taw....kakak rajin bawa adik cerita2...kakak slalu cium perut mama..kengkonon cium adik la tu....sampai pada satu tahap bila  perut mama da menjangkau 35 minggu...da perut boyot...kakak slalu sound mama...suh keluarkan adik....hurm...kakak bosan...kakak xda kawan main...besar sangat harapan kakak untuk tengok adik n bawa adik main sama-sama....

kasih sayang kakak buat adik




adik boleh bisik ke telinga mama..ape benda dalam bulatan besar tu adik??mama risau kalu jadi apa2 pada adik??

ini gambar scan adik...mama sebenarnya xreti sayang tengok gambar scan macam ni...tapi pic scan ni meninggalkan 1001 kenangan manis dan duka buat mama....insyAllah tarikh 9 Ogos 2012 adalah tarikh keramat buat kita berdua...mama berdoa semoga adik dan mama sama2 berjuang untuk mengharungi segala kesulitan yang mungkin timbul semasa dan selepas tarikh ini sayang.....dalam masa yang sama mama juga sedih untuk tinggalkan kakak sendirian di rumah...kakak sejak 2 menjak ni manja kemain..tidur mau berpeluk ngan mama...ngan abah kakak xmau...kakak cakap abah bau busuk....(*_*)...muehehehhe...ntahla..mama pun nda pasti..lama uda rasanya mama nda cium abah...:P



mama berdoa semoga semua yang doktor ceritakan pada mama tentang KITA hanyalah satu coretan di atas pasir yang akan hilang  bila air pantai membasahinya adik....esok kita ada appointment lagi...adik kalu boleh hilangkan benda tu ok...jangan sorok..buang terus yer adik!!!
 



mama harap ini bukan catatan terakhir mama tulis buat tatapan anak2 mama...mama berdoa semoga pembedahan kita berjaya adik....mama sayang anak2 mama...kakak adalah anak yang mama puja-puja...adik pula anak mama yang istimewa....buat abah..tolong jaga mama dengan sebaik mungkin selepas ni..insyAllah!!!! 


DONE...ADIOS...AMIGOS...

 

Selasa, 24 Julai 2012

~~Kakak Umairah~~

Salam


Salam Ramadhan semua....rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan. Tak terasakan da 4 Ramadhan hari ni...hurm....iols pun alhamdulillah da 3 hari berpuasa penuh..syukur alhamdulillah....semuanya dipermudahkan....



Btw iols masih sarat yer sekarang ni..muehehehhe...esok last appointment doc..36 weeks...harap-harap lepas ni semuanya berjalan dengan lancar....iols sefamily da xsabar nak menyambut kedatangan orang baru...lebih-lebih lagi kakak umairahla...tiap-tiap hari dok bertanya "mama, cepatla keluarkan adik...nda da kawan ella main-main bha ne"----->hehehhe...die ingat new born baby ni kuar2 jek da pandai main kot!!


budak kesian..xda kawan main...


Lain hal pula die boleh request nak adik pompuan...semalam pas berbuka around kul 7 macam tu...maira datang dekat...nak duduk sekali kat kerusi...iols cakapla "xmuatla maira...mama tengah semput ni..sesak napas nak...maira duduk kerusi sebelah arr". still dia berusaha nak manjat duduk sebelah ai...layankan saja....pas tu dia ajakla sembang-sembang " mama..ella cium adik" ---->siap cium perut boyot ai....."mama ella mau adik perempuan taw..ella nda mau baby boy"....ai jawab sepatah jek..."ha ah"


bukan malas nak layan tapi iols memang lemas tahap gaban pun...nak bernapas seketul-seketul...kawan-kawan kat opis pun komplen...ko ni nampak macam da xlama da ne...nampak macam teruk pula pengalaman membawa yang sorang ne...tp itula kata orang..lain padang lain belalang..lain orang lain pembawaannya....sabar jek la...



perkembangan kakak maira sekarang ni...mulut xberenti pot..pet..pot..pet...ini mesti menurun tabiat mak ni..muahahhaha...banyak benda nak tanya..banyak benda nak taw...main basikal roda 3 dia yang da lama tersimpan dalam stor tu dengan masternya...da berani nak main kat luar rumah pulak...ai jek xbenarkan....perkembangan kat sekolah pun ok..menurut kata cikgunya la...ingatan die sangat tajam....ape yang die belajar o tengok...dengar...dia akan share bile da sampai rumah....sebelum ni kalu kat rumah ai suh dengar nursery rhymes jek kat lappy...tapi sekarang ni da minta nak main games robot...ntah manala dia tengok tu...


hurm..setakat tu jek la kot..kalu iols rajin..esok lusa tulat iols update lagi...mueheheh...





DONE...ADIOS...AMIGOS...

 

Khamis, 12 Julai 2012

~~Hadiah Kawen Paling Bernilai~~

Salam


Tetiba teringat peristiwa lama..huhuhu....saja nak bukukan dalam blog terchenta ni...


dalam banyak2 hadiah kawen yang paling bernilai ai terima dari pengantin lelaki adelah sebuah Al-Quran dan sepasang telekung ngan sejadah kaler hijau....


lebih kurang macam ni jek rupenya...

 

Al-Quran tu masih lagi ai simpan elok...itula buku yang slalu ayang suh baca bile dia nampak wifey die tgh bz membaca novel2 cinta...heheheh...tq darling sbb slalu ingatkan ai....



tapi apa yang ai kesalkan adalah  sejadah kawen ai tu hilang entah ke mana???pelik ai...puas ai cari..semua almari da ai selongkar...tp mmg xda langsung bayang2 o bau2 sejadah tu...xtaw la mana die pergi...siapa yang amik...wallluhualam.....


ai letak elok2 jek sejadah tu dalam almari...well taw2 jek la kalu time majlis kenduri kendara ni...semua orang pakat bz kan...hurm..walaupun situasi ni da lama berlalu..tp kenangan ai tetap xpenah lupa pada sejadah tu....die xla cantik...mahal pun x..tapi ai ada sentimental value ngan sejadah tu...


huhuhuh....ai pelik n risau..dalam banyak2 barang itu juga yang nak hilang....hurm...ada sape taw ke simbolik pada kejadian ni??huhuhu...



DONE...ADIOS...AMIGOS...



Isnin, 9 Julai 2012

~~Hati Ke Hati~~

Salam


Menghitung Hari Detik Demi Detik
Masa Ku Nanti Apakan Ada
Jalan Cerita..Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari....


well...ini cerita kaka umairah yang menghitung hari nak jadi KAKAK....
 setiap hari..kalu nengok pic baby kat baby tv tu..terus jek request..mama ella nak baby mcm gitu..sang ibu pun jawab..haaa...nnt mama keluarkan adik macam gitu ok!!heheh...die ingat..keluar2 jek terus besar mcm tu kot...die ingat ini kes macam bakar kek dalam oven keluar...zupp!!!


tapi xpelah...at least she ready untuk ada sorang adik n sharing....tp die masih keep on asking...mama..mana mama adik ni??mamakan mama ella...mama adik ni hilang dalam hutan ke mama??muehehehhe....bile ai kata uols share mama..die mcm xnkla...mama kan mama ella...tapi as time goes by..die boleh terima hakikat sharing is caring tu...


kalu nak keluar g mana2 kan...kalu sum1 tanya..ella g mana??jawapan die is
1. g jenjalan + main2 car..games...kereta api..etc

2. g beli barang2 adik...e.g botol susu..stoking...baju..blah..blah...

ini memang jawapan standard die ni...


n sekarang ni umairah dalam proses berubat...ade pantang larang bab makan...ekceli makan ayam la....kesian juga...kalu teringin die nak makan kan..die akan ingatkan diri die sendiri...mama..ella xboleh makan ayam kan...???so sedih ai dengar bile die ckp macam tu...


macam semalam..lepas jenjalan g bawa die main2 games semua...mase nak balik..die cakap kat ai...mama ella lapar...so..ok nnt kita singgah makan..die request la...kita makan burger la mama....hurm...ai speechless...xboleh sayang..ella kan xboleh makan ayam...owh..ok...kita makan nasi ayamla...huhuhu...sedih jek ai...


tapi bile kita ingatkan slalu..alhamdulillah die faham...sebab die da besarkan...basikal 3 roda yang da lama simpan tu pun dia da pandai bawa da...xpayah minta bantuan orang suh angkat naik n bawa turun bawa...da boleh sendiri.....siap pesan basikal kecik ni bg kat adik ye mama...


pagi tadi nak mandikan die..siap2 nak g sekolah...mata tutup ni...die jawab kat ai...mama xyah susah2...ella mandi d sekolah seja mama...ai jawablah..mana ella belajar jawab mama mcm ni...aku nda taw..aku nda taw...


sekarang ni ai perasan umairah kalu pretend nak jadi orang besar..nak jadi kaka..die slalu bahasakan diri aku..tapi kalu nak manja2....hurm...bahasakan diri ella...tapi ai slalu betulkan sebutan aku die tu...muehehhe...

sekarang ni tido malam pun da nak peluk ngan mama..dulu sombong...cium pun xnak...skrg ni baru taw...da la mama xley tidor atas lantai semata2..sangat susah nak bangun...kat situ ju ako nak tido nak oi...sabar jek la...


DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Rabu, 4 Julai 2012

~~Countdown~~

Salam


janji tinggal janji jek ai kan...wakakakka....banyak hal yang xdpt nak dielakkan...yang paling utama adalah pic masih belum ditransfer...mueheheh...


btw...xlama lagi bornday tuan tanah nak menjelang tiba..weeewuuuu....same tarikh ngan 1 Ramadhan uuu...seronok ai taw.....


pesen ai memang slalu kalu nak2 dekat bornday ni...ai slalu hint2 kat laki...sbb die ni spesies lain ckit....spesies buat2 lupa o memang die betul2 lupa...so..hasilnya...ape pun ai xdpt...even wish..huhuhu...sedih ai taw....tp dah biasa da....da 5 tahun bercinta....kawen lak da nak masuk 4 tahun...nak2 10 tahun da..xkan la ai xbiasakan....

well..orang pompuan ni..macam ni la...kalu ade hari spesel sikit mula la nak gedik2 ....nak dapat hadiah la...nak ade surpries la..macam2 la...ai rasa kalu part hadiah tu bukan wanita semata2 waima lelaki pun sama kan....


kenangan yang paling ai ingat masa hari jadi ai dulu..laki ai bagi kad..letak atas katil..kaler biru dia suh maira bagi kat ai, masa tu maira masih kecik lagi...so sweet...die nampak ai..die laju2 keluar bilik.....ai masuk then nampak kad tu..ai baca la...menitik gak air mata ai....then bile laki ai masuk..kami pakat gelak sakan 2 2..sambil ai nanges..masa tu masih duk serumah ngan mil....itu pun setelah ai ingatkan die sepanjang tahun..ahahahha..dasat x ai??teruk kan??


semalam  ai bg hint macam biasa...die buat2 xlayan...pg td pula..dia ckp kat ai...ayg, abg nak beli kasut la..kasut keja mcm da xelok...so???tp bajet xcukup...last2 ai jawab...xpala weekend ni kita g soping...ai blanja...ai siap kata..hadiah harijadi ai tuk u...wakakakakka......


DONE...ADIOS...AMIGOS


 

 

Selasa, 26 Jun 2012

~~N3 Banyak Tapi....~~

Salam


Kengkawan semua...maaplah blog serabut sikit..lama tuan tanah cuti...ahahah...sebenarnya n3 ada banyak....2 minggu berturut2 ni...full blast jek aktiviti mak buyung bersama anak2 n suami...muehehhehe....


tapi itulah penyakit nyer weh..malas betul nak upload pic dr camera cabuk....tunggula kalu ai rajin sat2 lagi...


:)


DONE...ADIOS...AMIGOS...



 

Selasa, 19 Jun 2012

~~Saya Rindu Budak Kecik Ini~~

Salam


Tiada kata secantik bahasa
nak ku puji anakanda



 suci jek muka umairah kan!!!


usia sebulan....



11 bulan masa ni




 15 bulan...



sekali pandang macam baby boy sebab rambut belum panjang..



menunjukkan aksi d uma org kawen...



kesian..jumpa pakar sebab ekzema yang teruk masa ni..huhuk...



mama sangat rindu masa2 ni nong...masa xboleh putar semula..rasa nak ulang jek semua yang telah jadi kan...ntahla mama xsangka anak mama da besar skrg ni....xlama lagi mama nak ada anak dara da...huwaaaa.....tapi sebenarnya d mata mama...umairah masih kecil....sayang umairah banyak2....


muahs...muahs....


DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Jumaat, 15 Jun 2012

~~Allah Kirim Malaikat Kejutkan Kita~~

Salam


Kata Tuan Guru Hj Nik Abdul Aziz:


"Kalau kita terjaga di tengah-tengah malam itu, ia sebenarnya satu anugerah dari Allah. Allah kirimkan malaikatNya mengejutkan kita supaya kita bangun beribadah kepada Allah. Sebagai tanda terima kasih kerana mengejutkan kita, paling malas pun, mintalah apa-apa (berdoa) walau sedikit (meskipun kita masih di tempat tidur) kepada Allah, kemudian tidurlah. Kalau kita sedar, kemudian kita terus sambung tidur tanpa ucapkan apa-apa (contoh beristighfar, bertahmid dan sebagainya), kemudian malam kedua dan malam ketiga pun begitu juga, kita bimbang (kalau) malaikat tidak akan datang lagi mengejutkan kita."

Subhanallah...



dan setiap kali terjaga malam...apa yang ai ingat..ai xpernah buat solat sunat..huhuhu...lamanya da xcium sejadah di tengah2 malam yang hening...Ya Allah...ampunkanlah segala dosa2 ku....



DONE...ADIOS...AMIGOS...