Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

irfan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

bintang

~~i follo uu~~

Rabu, 19 Oktober 2011

~~Wordless Wednesday~~

Salam...
da lebih kurang seminggu xde mood!!



DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Jumaat, 14 Oktober 2011

~~N3 Khas Tuk Cik Shiti Sharliana~~

Salam


uuu...series n3 ni ai buat tuk u??u nk taw pe bende x??
u know wat??smlm ai mimpi u taw....kalu mimpi biasa2 tu xpela juga....ni kan...ai mimpi u kawen taw....well kat dlm mimpi tu...macam ai ni 1 of ur close family members uuu....


cite die mcm ni...konon2 u da jumpa laki idaman u la....then mmg da capai persetujuan buat majlis...ai pelik nape semua orang nak cepat2kan majlis tu...macam kelam kabut la pulak...
sekali dalam perbincangan tu..ai menyampuklah...ai kata....ala nikah dulu....sanding2 buat blakang...-----> dengan nada suara mak dara taw!!!


dasat x ai??then ai terjaga....trus ai tgk jam....tepat2 kul 1.12 am....orang tua2 kata..kalu mimpi time dini2 hari ni...alamatnya akan menjadi....kalu benarlah mimpi ai tu...alhamdulillah!!!
ai doakan yang terbaik tuk uuu....semoga u betul2 bertemu jodoh taw.....well kalu da nk buat majlis tu..jgn lupa kirimkan ai tikiet flite yer!!!

muehehehhehe.....
p/s: ai xbodek u...mimpi ai series...ai pun pelik!!!


DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Khamis, 13 Oktober 2011

~~Endless Love~~

Salam


Ada apa pada hubungan itu??
Cer citer...cer citer??



Copy paste dr fb
 
 

 tapi jangan xtaw...itu kalu u BFF ai..kalu x..minta maap la kheeennn!!!

ade juga kang jadi macam ni

Copy paste dr fb
 
 
 
 mueheheh...wat u give..u get back babe!!



so atas sebab tu..ai rasa dalam ramai2 orang kat sekeliling kita...ade seseorang yang akan layan kita dengan baik sedari kecik sampailah ke tua bangke...pulak tu setiap masa uols....


Copy paste dr fb




cinta mereka tiada akhirnya kan!!
i do love my mom so much!!!


there she is




DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Rabu, 12 Oktober 2011

~~Anak Bertuah~~

Salam


Mornink every1...
sungguh bertuah anak ai ni...mau x bertuah??ai suh makan calcium tu elok2..bukan suh sepah2kan...die boleh buat main...ish!!ish!!ish!!



sedang ai bz smlm kat dapur sediakan dinner tuk kami be3...die datang dari depan meluru kat ai


ella -->  mama ella mau makan calcium..---> pelat la ckit die bercakap...taw jek la makan budak2...
mama --> jap mama amik( amik dr fridge trus bg kat die)
ai pesan lagi...ella makan elok2 taw..jgn tumpah merata taw...

ella-->  angguk...trus berlalu sambung tgk tv....


5 minit berlalu...senyap jek!!xde bunyi...ai g la intai..ok semua line clear..die mmg betul2 makan calcium tu....


selang 3 minit...asben sampai uma...panggil nama ai n umairah....

asben --> ayang cer tgk umairah buat aper??

ai--> kan die tgh makan calcium tu....

asben --> tgk dulu la...


ai--> jap2....




 ai --> anak bertuah!!!
DONE...ADIOS...AMIGOS


Selasa, 11 Oktober 2011

~~Tragedi Oktober~~

Salam



Sejak 2 hari ni ai  semacam terkena badi malas la...malas nk buat kerja...malas nk apdet belog...rasa nak duduk2 jek sambil layan dengar lagu n berpisbuk.....wahahahha...sungguh ai makan gaji buta kan??!!
well...xpela bukan slalu pun..slalu ai pekerja yang sangat gigih..even lunch hour pun having lunch depan pc uuu.....----> kalu ade keroje urgent la...:D




pejam celik pejam celik da mak separuh bulan Oktober berlalu kan..well hari ni jek da 11 Oktober...lagi 4 hari da tgh2 bulan...wekekekek....
n ai nk share sumting la...bulan oktober ni ramai lak yang bornday kat family ai....ade dalam 5 ke 6 orang la dalam family termasuk la sepupu sepapat umairah....koh..koh..koh...

maksudnya banyakla ai attend bufday party lepas ni...makan kek saje kije kite ni...weeewuuu...tapi itu xpenting taw..ape yang lagi penting adelah..siri hari jadi berturut2 setiap tahun da menjadi tradisi kami sekeluarga....


kenapa ai kata ianya drama besiri...sebab!!

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
V





22 - Umairah bornday

25 - abah ai..

27 - asben ai....


ekceli...sepanjang minggu tu bufday saja...tp ai xnk la tepek saper2 yer...



skunk ni tgh ligat nak planning nak buat mcm mana ni??nk buat sekali ka??atau asing2 seperti selalu??


laki ai tu ..slalu jek mengomel kate xpenah kononnyer sambut bufday...ai dgr die ckp mcm tu...mcm nak !@#$%%^&*((*&  jek!!tetiap tahun potong kek lagi banyak mau bising ka??

koh..koh...koh...


DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Isnin, 10 Oktober 2011

~~Rilexnyer~~

Salam...



santainye ai 2 hari ni....mau xsantai...g merehatkan badan dan minda...weeewuuu....sonok2....
setelah seharian ai bz mempersiapkan rumah dan segala isi dalamnya..---->cheeewaaahhh mengalahkan pekerja kontrak!!!
 


hari sabtu ai menjadi isteri mithali menjaga suami n anak...wekekek....sambil berguling2 dan bermain menari2 lagu hindustan bersama si kecik umairah....
hari ahad ai memanjakan diri uuu....sebelah pagi ai g urut badan...alahai sedap giler la...mcm ai nk tapau jek tukang urut tu bawa balik uma...wekekkeke....pas tu..ai g salon rambut.....ai g buat treatment rambut...trus terasa ringan kepala taw...die urut2..alahai....kat salon tu pun ai rasa mcm xnk balik jek...selesa....wahahahaha...


kami g be3...abahnye...ngn umairah..wehehehe....bile nengok umairah..sian lak....abahnye bawa die g lunch...sementara maknya tgh berspa badan...alahai...seharian ai xjamah nasi...pas makan2 dua beranak tu ai suh g balik...nnt bile mama da siap...mama call pak supir a.k.a abahnye dtg amik....gaya mengalahkan lady boss!!!!


ai siap semua2 smlm dalam kul 5 petang...huarghhhh,,,sedar2 jek langit da gelap....menandakan ujan lebat bakal berlaku...laju2 pecut balik uma...sampai uma baru ai terasa perut pedih giler...nk makan!!!
having my lunch merangkap dinner kul 6.30pm!!!



so korang mesti lagi rajin buat semua2 tu kan...ai da lama xmenjaga kecentikan diri uuu...komitmen terlalu tinggi..kalu ade org nk tolong xpe jg...ni yilek!!!


moh kite layankan umairah tgk make up abahnye smlm...die ikut mcm mna ai buat kat muke ai slalu...muehehehhe...
ada gaya kan anak ai...


serius muke nk g conteng2 muka abah....ko ingat papan hitam ke nak oi!!!


DONE...ADIOS...AMIGOS....


 

Jumaat, 7 Oktober 2011

~~Audit Punye Pasal~~

Salam


Ye Tuan-tuan dan Puan-puan......hari ni kat opis we ols ade audit 5s siri ke-2...sijil last year da expired..so ceritanya da nak renew la ni....huhuhu...
dan atas sebab musabab itu juga kami semua di kerah untuk Sisih..Susun..Sapu..Seragam dan Sentiasa Amal...


Kalu tidak..alamatnya...ada lagi 1 S bakal bertambah...Sorok...wakakakkaka.....
so semalam da lah ai bz giler..ade banyak kerja...nak xnak kene juga ai siapkan laci ai..huhuhu...sbb laci ai ni sejak 2 menjak ni..da rupa mcm kene langgar taufan neasat kat Filipin nun...dasat...ko kalu cari bende mmg xjumpa...wahahahhaha.......


macam mana nk jumpa kalu da rupa ini??!!



 barang2 ai setelah dipunggah keluar


 nak x nak jek buat...malas...





ai yang tengah bersemangat nk mengemas la kunun...




da berusaha kemas2 mesti nk tgk hasil kan...

cer tgk...cer tgk...??
 ahahhaha..macam same jek ..kemas ngn xkemas kan!!


T____T


inilah keroje ai kul 4 petang smlm...da semangat2 nk kemas...masa lak amat mencemburui ai...wekekeke....mana taknya,..kul 4.30 pm..da nk punch out..ai ni punctual ckit bab2 masa ni uols....jgn xtaw...


:D

ok...stand by tuk dengar bajet 2012...dengar2 bajet lebih kepada rakyat!!
DONE...ADIOS...AMIGOS...


 


Khamis, 6 Oktober 2011

Salam....


Malas nak cakap panjang....biar gambar ni jek yang merungkaikan semuanya...
Enjoice ur life...as i always say...our life is too short to be friend or best friend with the one we love



DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Rabu, 5 Oktober 2011

Selasa, 4 Oktober 2011

~~Sape XNak Cantik?~~

Salam



mood rajin da datang kot....ni da n3 ketiga hari ai..wahahahha...jarang2 ai macam ni...slalunyer...nk buka pun malas....hari ni lain pulak jadinya...
huuuu....---> tarik napas...hmmmm....---> hembus napas....
penat berkejar ke sana ke mari...
kan ai kate td ai nk berjimbun..wekekek...so ai amik peluang keemasan ni..memandangkan sumer bos2 xde..pakat meeting dr pagi...sooo ape lagi...kucing xde..tikus2 berkeliaran la...


capai kunci keta..amik purse.....duuushhhh!!!!!!menonong jek...ne..no.ne...no...
ai kalu xde mende malas juga nk kuar..baik ai layan utube kat opis...tp ape hal la pula utube hari ni slow giler...malas nk tgk da...

ok2...sampai tempat d tuju..ai terus g guardian.....cari ni..
imej dipinjam dr ctm.zainal



okeh...da dapat ni...ai singgah giant pulak..nk cari barang2 lain lagi...huhuhu....



xlame ai soping ..kejap jek...sebab sumer barang da ade dlm kepala hotak...xyah nk servay2 bagai...pilih2 ke...datang terjah..angkat ...and pay....
cash and carry...wekekekeke....


then..kat giant tu..ai spent dlm rm150.00 juga..in single receipt...so ai claim la parking fee...ok settle....
masuk keta...zap....trus memandu kuar...masukkan parking pass...kuar balik...mesin tu kate...UNPAID...ai pun benggang arr...seb bek xde keta kat blakang ai..kalu x..malu la ai....so..ai bergegas g ke pondok paking tu...die minta resit la...ini la itu la...bla..bla..bla...ai da malas nk cakap banyak...ai bayar jek paking fee...abes cerita..menyusahkan ai jek...vonggok!!!sempat ai tambah..kalu nk suh ai bayar cakap awal2...jgn buat ai macam ular..suh ke sana ke mari..penat taw!!!


so ini adelar hasil tangkapan hari ni...weee....
kebetulan shampoo da abes semalam...ini brand ai baru cube,,tgk la cemana hasilnyer...



ini jek da RM200.00....nilai duit skunk ni macam da xde nilai kaaannn???
harap2 la my Hada Labo ni sesuai ngn kulit muke ai....



DONE...ADIOS...AMIGOS...





~~Dont Work Too Hard~~

Salam


Dont work too hard..nobody notices anyway...
betulkan frasa kat atas tu....xpercaya ka??






haaa..rilek2 sudey!!


jom..ai pun nk berilek2..sambil buat rawatan kaki kat opis ni...wekekeke...
DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

~~Dabel Chin~~

Salam


ye ia da membiak di sekitar bawah dagu ai....---->cis macam penyakit berjangkit pula kan...har..har..har....:D
dan ai sangat susah hati..seriously ai xperasan pun benda alah ni..kalau xde sum1 tegur ai...mmg ai buat dunno jek...huwawawawa.....kena buat perubahan drastik...dari semua segi..tension nyer....
uda ler kulit muka belum dipulihkan...



wawawawawa......



cer tgk..betulkan ini dabel chin...??

sile abaikan brooch ai tu..:P



DONE...ADIOS..AMIGOS


 

Isnin, 3 Oktober 2011

~~How We Spent Our WeekEnd??~~

Salam


Tajuk xboleh blah...mengalahkan retis koo!!!wahahaha,....xpe2 bukan slalu...kekadang jek...


soo??macam mana we ols menghabiskan hujung minggu ni??






Saturday




bangun pagi lebih lewat daripada biasa....itu mesti dan mmg setiap weekend terjadi insiden tu...sengaja!!:D
selesai mandi-manda segala...suh abahnya ngn dak kecik g beli bekpes...we ols makan mee goreng ngn roti telor  jek..minum air teh..burp..alhamdulillah!!!
rehat2 jap..paking bebarang nk bawa g uma mak..weeewuuu..sonoknya....
seharian juga kat uma mak..spent quality time together2 gitu...skunk ni kan bukan dapat mcm tu slalu nk lepak tidur barang semalam pun susah...sbb xde org kat uma...huhuhuk...:(..ai rindu kenangan kat uma mak tu...






Sunday


maknye menghadiri tuntutan majlis kawen....al maklumla..being a mom ni..kena pandai2la bawa diri dik oi....kene juga bersosial mcm tu...bukan takat sosial ngn kengkawa kite jek...:))
adelar dalam 2 jam duk uma kawen tu...letih uuu..balik uma....amik umairah kat uma mak yang ai sadaikan kat sane...sian...huhuhu....dak kecik tu tertidur dalam keta jek..letih main kot...dlm kul 1 petang we ols be5 g jenjalan cari pasal...


be5 is (ai...abahnye...umairah..my sis..n my kazen)
ai sebenarnya nk g beli bebaju tu umairah...sian baju2 kat gobok die tu..kecik2 da..banyak da xmuat..so g la servay2 sambil cuci2 mata...tp ini budak kecik ya Allah...sangat lincah..macam anak ayam baru lepas kandang..letih nk jaga die taw....wuwuwuuwuw...memula ai tgk2 barang sambil tengok2 die..last minit..lantak ko la nak oi...mama letih!!!pasing  baton kat baba die lak...
haaa...baru rasa...cecepat jek amik2 baju2 tu sumer...da bayar....weols berambus....




ada insiden xbesh ag tu...umairah ni sempat ag buang hadas besar kat sana....alahai....anak mak..anak mak!!!



last but not least...meh kite layan dak kecik yang kepenatan ni menikmati es krim....


suh pilih mane satu berkenan...kiri kanan tunjuk taw...:P













panjangnyer lidah keluar....




DONE...ADIOS...AMIGOS..