Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

irfan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

bintang

~~i follo uu~~

Rabu, 21 Disember 2011

~~Misteri Econben~~

Salam



yeahhhhh!!!!akhirnya misteri cerita ECONBEN tu terlerai jua...muehehehhe....ingat lagi x cerita ini dan yang ini??
ala semua ni entry pasal econben tu la....ceritanya macam ni...kan sekarang ni time nk dekat2 christmas...so kat mane2 kedai o shoping mall kite g..kebanyakan lagu depa pasang...lagu2 yang bercirikan perayaan yang akan berlangsung....so...ade sekali tu...bile masuk kedai....ade lalagu Jingle Bells tu ke udara....ai pun nyanyi sekali ngan umairah...kebetulan kat uma dalam cd nyanyi umairah...mmg ade lagu ni..umairah slalu dengar juga...


die senyum2 la..sambil mulut tu terkumat-kamit ikut bernyanyi...ai tanya die...ella suka eh lagu ni...die angguk...senyum...:)
then bile lagu da abis..die bebel la..kata nk lagu econben tu lagi skali...ai cakap la balik...huk aloh...ini kah econben umairah tu????


walawei...ai tergelak sakan n sangat bersyukur...sebabnya..akhirnya terungkai juga misteri ECONBEN...:) 


so...econben refer tu Jingle Bells


umairah...umairah...


DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Sabtu, 17 Disember 2011

~~Hampir Selesai~~

Salam



alhamdulillah...kerja da hampir selesai....
syukur alhamdulillah!!


:D
esok boleh bawa mairah jenjalan....

suke...suke...suke....
DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Jumaat, 16 Disember 2011

~~ Bekerja Terus~~

Salam


start dari semalam sehingga hujung tahun ni...kami semua kat opis ni dikerah untuk kerja lebih masa setiap hari termasuk Sabtu n Ahad
huhu...penat toksah cakap lah....alhamdulillah pada yang telah bercuti....:)



itu jek luahan ai...
DONE..ADIOS..AMIGOS...


 

Khamis, 15 Disember 2011

~~Permata Dunia~~

Salam



umairah sejak ai preegy ni manja die kemain...kadang2 rasa macam melampau pula....kadang2 terfikir macam umairah belum ready ke nak kongsi kasih....kadang2 terasa sedih pulak tengok c umairah tu....kadang2 terfikir salah ai ker sebab terlalu awal da bagi adik pada die???haish.....macam2 dalam fikiran ai ni....semua buat kepala otak serabut jek......
im STRESS!!!!




tapi kadang2 bile tengok die main sensorang lagi sedih....slalu jek nak cari adik o kaka orang lain buat teman die kat uma....heheheh...kadang2 kalu sepupu sepapat die ada..alhamdulillah...tp kalu da xde...alamatnya memang ada antara kami la yang jadi peneman..kalu idak ai...mestilah abahnya....
tapi biasalah tipikal suami mana nak melayan sangat kalu anak dara nak main masak2 o main anak patung kan....die mmg booolayann....bagus layan bolaaa...


ada ketika bile mood die sangat ok....serupa macam kat awang-awangan ai rasa...hehehe....tapi biasalah manusia bukan setiap hari ok..kalu nak ade anak yang ok baik bela anak patung kan...muehehehhe...:)
macam petang semalam umairah mengamuk giler bila ai mandikan die...heheheh...tapi pas tu ceria semacam pula...biasalah budak2...

dialog ai ngan die semalam....


ella  - mama ella main lompat2 ni....

mama  - jangan....nanti ella jatuh....



ella  - mama!!!tgk ella lompat...

mama - budak ini!!!



ella  - yeah!!!ella pandai kan mama??

mama -  pandai...anak mama memang pandai....

ella  - mama ag...ella mau tgk....

mama  - mama xboleh...nnt kerusi ni patah...


ella  - mama lompat2 d bawah la....



ella - macam ni la mama...

mama - mama xbolehla lompat2 ella...nanti perut mama sakit....

ella - mama sakit perut??ok..mama xpayah lompat....

mama -  ok!!jgn kacau mama mau tgk tv kejap!!! :)



die pun buat2 kusyuk tgk tv...padahal...juz acting ni....muwawawawa.....
die mmg pandai acting kan!!!pst...pst...perut ella da boncit la....



hehehehe....

DONE...ADIOS...AMIGOS








Isnin, 12 Disember 2011

~~Dondang Sayang (*_*)~~

Salam..


haiyooo...stressnyer ai buat masa ni...tension ai taw...mana x tension..kerja kat opis belambak gile...pas tu kene berkejar ke sana ke mari...da matcam big bos pula...pada hal...kuli2 batak jek....xsuke2...ai sangat xsuke kalu hujung2 tahun macam ni kerja lak mengejar kat vontots....:(
orang lain hujung tahun menghabiskan cuti...bersuka ria....tapi ai....even 31 Disember pun masih kerja...seb baik masa tu da dalam flite balik kk...hehehhe..tp itu belum sure lagi taw...huwawawawa.....



kalu year end ni ape yang best kat mesia ni adelah SALE kat sana sini.....mabelessss lar...g mana2 tempat pun sume ada sale.....ko kalu kedai ko xde buat sale..minta maap la customer nk masuk....wekekekke....
samalah macam ai...xsah kalu xbeli belah masa sales ni....lagi pun org pompuan ni pantang nau dengar sale sana sini, :) mulelah xsenang duduk...muehehehhe...lagi seronok kalu purse masih tebal...senyum sampai ke telinga wei!!!


kebetulan hari sabtu hari tu...we all be3 ni jenjalan la..plan dari uma kate nk bawa umairah g kat tempat menan kanak2 tu..skalinyer melencong ke tempat lain pula...ni semua Sale punya pasal lah...muehehehhe...n ape yang paling beshnya hari jumaat tu incik somi baru jek bagi ai kad atm die....mau x senyum meleret giler....muahahahha...dasar!!!


destinasi pertama si somi kate nk cari kasut...so layankan la....ngam timing adidas ade buat sale....jalan2 kat situ...ai ngan maira lalu jek....nak window soping ai malas...sbb ramai org lagi pun benda alah yang sale xde kene mengena ngn ai..:)

kije kami melangkah dari 1 kedai ke 1 kedai...penat toksah cakaplah...anak pun da bosan tgk gelagat abah die gile lama nk memilih kasut jek...

die jadi model kasut tuk abah die...


 peace mama


ini time mood die masih ok..


drama da nk mula



bye mama!!


yang ni ai bukan nk fokuskan sale 50% tu..nk tunjukkan minah tu da jalan keluar...muehehhe..tang rambut jek yang nampak




ai suh duduk leklok...die boleh tunjuk tang vontots die...chait!!



siankan muka bosan...muehehhe...


ape boleh buat la nak oi..mama pun bosan juga...tp da pesen abah ko lagu tu....aiyak kita ikut saja rentak die sayang yer....


mueheheh...next station....kedai baju bebudak2 la....haa...kat sini simpang mmg xde pic...sbb tangan ai penuh dua-dua  belah...wakakkaka...umairah pun ai xtelayan.....ai serahkan sepenuhnya kepada incik somi yang jaga....ai melilau mencari barang....n 1 thing ai suka abt umairah ni..klau ai panggil suh fitting  baju..gedek2 die lari..ok mama!!!!muahahah...sayaaaaaangggg maira!!!


 banyak juga barang yang ai rembat hari tu...tp kebanyakannya semua barang umairah...barang ai xde lagi...esok2 la beli....balik uma baju2 yang ai tangkap tu...trus basuh....wah gile rajin!!!!:)



heee..itulah sedikit luahan rasa sayang ai untuk hari ini...semoga kita berjumpa di esok hari...----> kalu ai rajin update yer!!!
DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Jumaat, 9 Disember 2011

~~Akhirnya Kini Pasti~~

Salam
Lama menyepi kan...sebab ai sangat bz..n ai stress...huuhuhuh...
kerja giler banyak...n insyAllah hujung bulan ni ai ade pre konvensyen KIK kat hq..huwawawa...nak nanges...

ok xnk da cite pasal benda2 yang menyesakkan pikiran ai tu...

ai ade berita gumbira riang ria nk  dikongsikan


hehehhe...

ape tu??





what is this??
heheheh....congratulation to me n umairah..:)


 kaka yang comot :)
DONE...ADIOS...AMIGOS...







Isnin, 5 Disember 2011

~~My New Hair Cut~~

Salam



Do ai look good with dis new fesyen??anyone??
no camera please!!!



 zoom in  ckit...



da xde rupa anak dara ai da...:((


sob...sob....ai sedey nengok pesen rambut ni...huwaaaaaaaaarghhhh...ai  kata kat cine tu..potong bagi sama rata kat belakang...paras bahu n bagi poni kat depan cikit...sekali....gulp!!!ini hasilnyer....huhuhu...ai sgt xpuas hati....!@#$%^&**&^&%


geram ai taw......huhuuhu...skunk ni ai mulekan operasi panjangkan semula rambut umairah...ai guna minyak yang bau2 india cikit tu...hehehhe....minyak lama yang ai guna masa die baby dulu....


sian anak ai..ai da xsuke nak pakaikan die baju gaun kembang2 da weiii....xsesuai....da xboleh pakai klip rambut bling2 da wei...sedih mak!!!



:((



DONE...ADIOS...AMIGOS...



  

~~Anak Solehah~~

Salam



Petang Sabtu tu lepas mandikan umairah...dan2 baru lepas pakai pampers...berkumandang bunyi azan Maghrib...anak dara ai ni lelaju jek bingkas bangun n capai handkerchif ajaib die tu...ingatkan die nk buat ape...
last...last...die bentang HA tu...then umairah angkat tangan serupa orang nak bertakbir tu.....ai dok perati jek....lepas tu die ikut semua rukun solat!!!Ya Allah..im speechless....ai xpenah ajar umairah bersolat ...may be dari pemerhatian die jek kot.....slalu tgk abah die semayang kan...heheheh....:)


sooo clever my doter!!!muah2....last sekali die tadah tangan nak baca doa kan..umairah sebut 'Bismillahirahmanirahim'-----> tapi pelat2 sikit lar....
muehehhehe...bile da siap semayang tu..die kata kat ai..mama ag semayam....ella uda!!ai rangkul die dalam pelukan ai...menitik air mata ai...xtaw sebab aper.....huhuhu...air mata gembira kot.....


pic ai xsempat amik...sbb ai terpaku tgk gelagat anak dara ai ni +mcm xmolek lak...da la pakai spender jek...hehehe...



DONE...ADIOS...AMIGOS


 

Jumaat, 2 Disember 2011

~~Sembang-Sembang OR~~

Salam


~~OR stand for Ombak Rindu~~



Okay ai mulakan cerita kedai kopi ai yer...:)
ai kuar awal td dr biasa...eheheh...g ber3..isi perut jap..pas tu dan2 kul 12 we all menuju ke cinema....weeehuuuu.....sonok2...



sesampai kat sana..walawei gile ramai orang berbaju kurung (ini mesti kes sama dengan ai)heheheh....xpe2...pulak tu ramainya lahai kengkawan yang ai kenal...wekekekek...malu mak nok!!!


lagi 1 yang ai pasan...mcm kebanyakan yang hadir tadi semuanya wanita...muda belia spesies macam ai...:O...ade seketul 2 jek lelaki seperti Aliff Satar tu...muehehhe...may b derang tu xsemayang jemaat kot kaan....


ai bagi 9.5 star out of 10....kenapa berbaki 0.5 sebab ai xbape berkenan ngan lakonan Lisa Surihani...huhuhu...sad...n sorry to lisa....kekadang ade part yang ai xley tangkap ape die kate....asik menjerit jek.....ekceli bukan ai sorang jek cakap mcm tu...budak2 kat belakang ai pun siap tegur benda yang sama....tp overall cite memang seronok....semua rasa ade....komidi...meruntun jiwa...sedih....berendam air mata tu mmg banyaklah...


tp ai..ai xsempat nk menitikkan air mata sebab belum pun ai ape2...member sebelah da teresak2.....wahahahha....ai tergelaklah...mood pun bertukar...menjadi seronok....:P


so sesapa yang belum tengok tu...g la serbu cinema terdekat anda okay...sbb memang berbaloi2....muehehhehe...






 part ni ada yang lucu...heheheh....ai suke!!



sumting wrong dgn dia..tp ai taw die da buat y terbaik tu..


macam player kan???tp no!!no!!no!!



cukuplah tu kot..nak taw lebih kene tengok taw.....

 
 
DONE...ADIOS...AMIGOS





 


~~Ombak Rindu~~

Salam










tiket da ade...jum layan movie!!!


DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

Jumaat, 25 November 2011

~~Selamat Pagi Cekgu~~

Salam


Murid Sekolah :  Selamat Pagi Cekgu!!!!-----> VERSI UPIN DAN IPIN

Cekgu  : Selamat Pagi Murid2....Kerja sekolah sumer da siap ke belum???
nota yang cekgu bagi semalam da siap hafal ke x??

Murid Sekolah : haaaa??!!! (terngaga)
xde bagi nota pun...xde suh hafal pun...


muehehehehhe...sekadar selingan untuk tuan/puan pagi ni...cerita main cekgu2 versi anakanda ai...:)


mane tugasan yang cekgu suh siapkan semalam tu??



 Ya Allah....belum siap??awak buat aper kat uma??
serius cekgunyer...sampai tutup2 mata...




haaaa...cekgu da panas hati...tu....
alamak...cekgu kantoi kat CCTV menggunakan kekerasan kepada students.....
abeslah kene tindakan tatatertib...:))



DONE...ADIOS...AMIGOS...



 

Khamis, 24 November 2011

~~uT..uT~~

Salam...


Perkataan untuk hari ini...UT..UT!!
yes...

nak taw aper bendenya tu??
perfume lar.....ekceli boleh saje c umairah  ni sebut perfume tu..tapi ntahlah...mulut die ni lembut jek nk panggil ut..ut....

:))



ut..ut..ni bukan die sorang pakai...habis sumer bear pun die semburkan...


:))


 alhamdulillah...besar uda anak dara ai ni...



DONE...ADIOS...AMIGOS...


 

~~Sejarah Mungkin Berulang~~

Salam



Ini bukan bait2 lagu daripada kumpulan New Boys yer...ini memang betul kejadian sama berulang kembali....

mueheheheh...cite ape yer kengkawan yang seronok sangat tuu...
haaa...jangan xtaw...ape lagi..cite pasal ECONBEN la....muahahahahha....


semalam sebelum umairah mandi die kata nk tgk pic die dlm enpon mama....so..kami pon godek2 la....agak2 da bosan g2...die sebut la semula nk tgk econben tu...haaa.....nak naya...sebelum ceramah agama umairah bertambah panjang dan suaranya semakin nyaring..baik ai angkat bawa g toilet....jom kita mandi!!!


muehehhehe...

sejarah mungkin berulang sungguh!!!



DONE...ADIOS...AMIGOS...

 

Rabu, 23 November 2011

~~Sayangkan Anak Tangan2kan...Sayangkan Isteri Tinggal2kan~~

Salam



Betul kew peribahasa kat atas tu??masih logik ke untuk zaman moden skrg ni??
pendapat ai...ayat first tu ok...tp ayat last tu mcm xsesuai...muehehehhe...iyerla..banyak bende buruk da berlaku....bukan nk salahkan sang isteri semata2...laki pun sama....
:))
well..situasi ai berbeza pula...slalu kene tinggal ngan laki atas urusan kerja...huwargghhhh....ai rasa laki ai pun xsuke sebenarnya nk tinggalkan ai...hehehehe..tp sebenarnya ai ingat die lagi susah nk tinggalkan anak dara die yang sorang tu....


sebab kat uma skrg ni..anak die pun same...setiap minit....setiap jam....asik tanya baba die nk balik jap lagi kan....baba die tgh mandi kan...baba die ini..baba itu....calling2...siap 3g..macam kekasih gelapku pulak...naik pening mak melayan kamu umairah....seb bek sorang..kalu ada 2..mati kutu mama sayang.....
ekceli hubungan suami isteri ada kalanya kita nak juga waktu2 terluang nutuk diri sendiri kan??same thing goes 2 me....sumtimes ai nak juga waktu bersendirian tp xlama la..dalam 30 minit kew...muehehehhe...tujuan nyer???mandi ke??g toilet kew??:PP


wahahahha...ai heran taw..ai kalu laki ada kat uma...ai macam xsebulu jek....haish...jap2 ai ajak die gaduh2 ayam...ai mmg xreti nk duduk diam la...ade jek niat jahat ai kat dier...:))
skrg ni bile die da xda kat uma..huwarghhh...ai rasa kehilangan...darling...ai rindu ngn uuu...plz....baliklah...:((
mulalah episod romantika ai yang terlebih sudey bile time oncall ke...xcukup call..meseg bertubi2 ai hantar...:)
tapi ai bukan kategori gila bayang hokey!!


hehehe...sekian saja edisi luahan perasaan seorang ibu terlampau
:)
DONE...ADIOS...AMIGOS